fredag 9 november 2007

Skatt efter tycke och smak

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=713719


Jag trodde i min enfald att demokratiska val till regering och riksdag är det sätt som ska fastlägga skatter och avgifter , regler och förmåner.

Men nu har en något underlig debatt om "vad som är värst"- bidragsfusk, jobba svart eller köpa svarta tjänster först in på agendan. Skattebetalarnas Förening var först ut och nu har även Dagens Nyheters ledaresida (Barbro Hedvall) anslutit sej till graderingen av lagbrotten. Listan ser ut så här : bidragsfusk är det värsta man kan göra följt av –svartjobb-, medan –köpa svarta tjänster har förmildrande orsaker ( det är ju så dyrt). Skattebetalarnas Förening ansåg dessutom att utan svartjobbsekonomin skulle det gå sämre för Sverige, så lite fusk med köp av svarta tjänster kan vi tillåta oss.
Detta öppnar ju upp för oanade möjligheter för oss skattebetalare, så varför stanna där när det finns så mycket mer som kan sätta fart på Sveriges ekonomi.
Jag kan lägga till en lista som skulle få fart på Sverige : Dyr bensin , smit från var tionde tankning. -Matpriserna går upp, slå in en biff i alluminiumfolie och gå förbi kassan. - Höjda elpriser, dra en kabel till närmats belysningsstople och koppla in dej där (Obs. bör helst utföras av behörig installatör). -Koka spriten själv hemma , blir betydlig billigare. Ja listan som får fart på Sverige kan göras lång , bara fantasin sätter stopp.
Och skulle du ha oturen att råka bli avslöjad så har jag även förslag till lösning på det. Upphöj Fredrik Reinfeldt till påveliknande status, så kan du bekänna dina fel hos honom och saken borde därmed vara ur världen.
Heja Sverige !

Inga kommentarer: