söndag 25 november 2007

Väljarna väljer inte Reinfeldt.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=718646

I valrörelsen 2006 vilseledde alliansen väljarna, och med medias uppbackning lyckades man dupera väljarna till en knapp majoritet.
Moderaterna skulle vara ett "arbetarparti" och lovade att övertrumfa socialdemokraternas samtliga valöften. Media ställde helhjärtat upp på alliansen spretande valfläsk utan nämnvärd granskning, och hyllningskören för Fredrik Reinfeldt var av idolformat.
Så fort allianspolitiken skulle omsättas i praktisk handling insåg stora delar av väljarna att dom blivit lurade och vände högerpolitiken ryggen.Borgerliga ledaresidor kliar sej i huvudet och kan ännu inte förstå hur regeringen Fredrik Reinfeldt kan ha rasat utför i väljarundersökningarna.Men oron börjar synas och kritiken riktas mot Fredrik Reinfelt personligen, och inte den politik som väljarna ratar.
Fredrik Reinfeldt själv förklarar väljarraset med, att alliansen ännu inte hunnit med att informera väljarna hur bra alliansens högerpolitik är. Men jag tror inte svenska folket är dummare än att dom förstår vad högerpolitik går ut på, därav den den stora opinionsförskjutning som skett sedan valet.

Det är väl så att verkligheten har kommit i kapp Fredrik Reinfeldts nya arbetarparti som var snarlikt ett äldre moderat högerparti.

Inga kommentarer: