fredag 30 november 2007

Majoritet mot utförsäljningar.

http://www.aftonbladet.se/ledare/article1363422.ab

En klar majoritet skulle säga nej till regeringens planer på utförsäljning av statliga företag om man fick säga sitt i en folkomröstning. Varannan vill ha en sådan. Vore det folkomröstning skulle sex av tio rösta nej till en försäljning.Så skriver Göteborgsposten på sin nätupplaga söndagen 26nov . Undersökningar visar att en klar majoritet av svenska folket är emot högeralliansen utförsäljningar i stat, kommun och landsting.



Nu pågår en omoralisk utförsäljning av vår gemensamma egendom, Mats Odell kds håller som bäst på att dribbla bort dom statliga bolagen till högstbjudande.

I kommuner säljs hyresrätter till underpriser med stor förtjänst till den som råkar bo i attraktiva områden. Vårdcentraler säljs ut till hågade läkare som sedan kan sälja dom vidare ( med stor förtjänst) till dom stora vårdbolagen. Skolor slumpas ut till köpsugna rektorer som sedan säljs vidare till stora utbildningsbolag med god förtjänst.

Landstingen håller som bäst på att sälja ut sjukhus och vårdinrättningar till svenska och utländska vårdkoncerner , som skaffar sej ett vårdmonopol och goda förtjänster.

I Stockholm undrar vi var Carin Jämtin tagit vägen, det är på tiden hon visar varför hon fick förtroende att leda socialdemokraterna mot maktskifte 2010.Nu är det dags att vi protesterar på allvar mot högeralliansen utförsäljningshysteri av våra gemensamma tillgångar .

Skriv på protestlista http://www.namninsamling.com/2010















I


Inga kommentarer: