söndag 16 december 2007

Ulf Kristersson dom hemlösas vän.

Socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) i Stockholm säger att dom hemlösa alls inte har det så illa som kyrkan påstår. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=725276I själva verket är de hemlösa alldeles för välmående och inbillar sej bara att dom är hemlösa. Om dom hemlösa får lite större krav på sej hos socialtjänsten, kommer dom att upptäcka att klyftorna inte alls är så stora som kyrkan påstår.
Att socialtjänsten allt oftare hänvisar människor till kyrkan, är inget Ulf Kristerssons känner till, då hemlösa kan vara väldigt svårt att upptäcka. Han säger vidare att en storstad är en brutal plats att bo i, och så bör det vara i en huvudstad av Stockholms storlek.
Men nu har Ulf Kristerssons även en lösning på dom hemlösas bostadsproblem, då Stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlund nu bygger bostäder för välmående hemlösa i rasande fart. http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_686785.svd
Som om inte det var nog rear Svenska Bostäder ut en hel del hyreslägenheter till underpris som dom hemlösa kan köpa.Ulf Kristersson tycker att Stockholms stad tar sitt ansvar för de mest utsatta.
- Det tycker jag absolut att vi gör. Sedan kan man alltid ha en diskussion om vi kan göra mer. Allt det vi gör är i syfte att få många ur långvarigt socialbidragsberoende. Det är extremt högt på vår agenda, säger han.

1 kommentar:

From Sweden with Grief sa...

Jag orkar snart inte sortera i det moderaterna säger och kommer med.
Kyrkan har larmat sedan länge om att de får ta emot hjälpsökande. Redan i början på -90-talet hade DN en lång artikelserie om hur sociala myndigheter avvisar hjälpsökande till kyrkorna och hur nedmonteringen av Sverige ser ut. Jag födde barn -88 och då har man ofta nära kontakt med Försäkringskassan då vi har förmånen att få ha en lång tid hemma med barnen. Särskilt den handläggare som var "min och makens" och jag hade ibland långa och ingående samtal. Han berättade bland annat att tjänstemän inom FK hade startat en egen liten rörelse där de diskuterade dessa frågor. De insåg att de själva råkade lika illa ut och skulle komma att bli behandlade som de tvingades behandla andra. Jag vet inte vad det blev av det hela då barn växer och tillvaron förändras i takt med detta.
Ha det gott i jul!:)