måndag 17 december 2007

Sagan om gubben och gumman som fick frukostgröten i halsen.

Det var en gång en gubbe och en gumma som var lyckliga och började alltid sin dag med att äta frukost tillsammans.
Medans gumman lagade frukostgröten, gick gubben till brevlådan och hämtade morgontidningen, som dom sen läste vid frukostbordet. Åren gick och allt var bra , tills en morgon det stod så konstigt i morgontidningen. Gubben och gumman gillade inte alls vad som stod i tidningen och frukostgröten började smaka mindre bra ju mer dom läste i sin morgontidning.

En dag så ringde telefonen, det var en telefonförsäljare som ville sälja en prenumeration på en annan morgontidning till gubben. Gubben tänkte efter, han var ju lite sur på sin morgontidning som började göra den fina frukoststunden till en magsyreattack för gubben och gumman.
Så gubben slog till och tog en prenumeration på den nya morgontidningen, i stället för det gamla magsura bladet han haft så länge.

Nu blev frukosten åter den fina start på dagen som gubben och gumman uppskattade så mycket. Frukostgröten började smaka så där gott som bara havregryns gröt kan smaka tillsammans med sin kära hustru en tidig morgon.
Men så en morgon stod det nått konstigt i den nya tidningen som fick frukosten att smaka skämt, ja nästan som golvmarinerad köttfärs från ICA. Magen vände sej ut och in på gubben och gumman och dom sade omedelbart upp den nya morgontidningen.

Nu vet gubben och gumman varken ut eller in längre och vid frukosten sitter dom tysta och stirrar ut genom fönstret mot den grå himlen medans dom äter sin havregryns gröt.

Det sista man hörde från gubben och gumman lär ha varit att dom köpt sej en sådan där dator för att kunna läsa bloggar på nätet, men om dom nånsin blev lyckliga igen vid frukostbordet förtäljer inte sagan .

Snipp , snapp ,snut nu var sagan slut.

Inga kommentarer: